top of page

Mediaprojekti Brahenpuiston koulussa

Mediakerho (2).jpg

Oppilaat Tove Christensen ja Krista Virantti

Aloitimme yhteistyön Brahenpuiston koulun kanssa keväälla 2016. Koulu toimi kielellisten erityisvaikeuksien osaamiskeskuksena Helsingissä. Palaveriin osallistui oppilaitoksen rehtori Marjaana Mannisen, yhdistyksemme puolesta Päivi Nieminen sekä viestinnän suunnittelija ja toiminnan kehittäjä Sari Laine.

​

Projekti toteutettiin pienryhmätyöskentelynä, johon osallistui kerrallaan kaksi lasta ja paikalla oli kaksi ohjaajaa. Kyseessä oli media-kerho, sillä osallistuminen siihen oli vapaaehtoista. Oppilaat osallistuivat opetukseen liukuen siten, että paikalla oli maksimissaan kaksi oppilasta kerralla.

 

Kerhon vetäjinä toimivat koulusta opettaja Jenni  Juhola,  LUV ry: puolesta Sari Laine ja Vesa Vattulainen. Projektin idea tuli 10 – vuotiaalta Krista Virantilta, joka on koulun oppilas.

 

Tässä pilottiprojektissa oli tarkoitus selvittää millainen opetus soveltuu erityislapsille. Päätimme kokeilla tapaa, jossa teemme käytännön mediatyötä ja tutustumme sitä kautta alan historiaan aina tähän päivään saakka. 

 

Päätimme jo suunnitteluvaiheessa, että rohkaisemme lapsia erityisesti suunnittelussa ja toteutuksessa. Ohjaajat ovat itse taka-alalla niin paljon kuin mahdollista.

 

Aloitimme projektin keskustelemalla tiedotusvälineiden historiasta: kuinka viestintä ihmisten välillä on saanut alkunsa ja mitä se on ollut ennen kännyköitä, internetiä, puhelimia jne. 

 

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla päätettiin tehdä lehti. Oppilaat äänestivät sen nimeksi Nimetön.

 

Oppilaat vierailivat Vesa Vattulaisen kanssa Päivälehden museossa Helsingissä, jossa he pääsivät tutustumaan painokoneisiin ja kokeilemaan mm. interaktiivisten uutistaulujen käyttöä.

 

 Pilottiprojekti päättyi kevätlukuvuoden lopussa 2016.

brahenpuiston koulu.JPG

Rehtori Marjaana Manninen

mediakerho starttaa Brahen koulu.JPG

Sari Laine, Jenni Juhola ja Vesa Vattulainen

1.jpg
2.jpg
5.jpg
bottom of page